Hoe werkt het?

Neem contact op

Hoe werkt het?

Vastgoedbeleggingsfondsen

Met de door ons aangeboden beleggingsfondsen in vastgoed investeert u samen met andere beleggers in hoogwaardige vastgoedobjecten of vastgoedportefeuilles. Het beheer wordt uitgevoerd door een ervaren en gespecialiseerde beheerder die verantwoordelijk is voor het volledige proces: van de aankoop en verkoop van vastgoedobjecten tot het technisch, commercieel en financieel beheer. Dit biedt u de zekerheid van professioneel management en ontzorging bij uw vastgoedbelegging.

Een voordeel van beleggen in een vastgoedfonds is de lagere instapdrempel. U hoeft geen volledig beleggingsobject aan te schaffen, waardoor u uw middelen efficiënter kunt inzetten en uw portefeuille beter kunt spreiden. Dit verlaagt risico’s en vergroot de stabiliteit van het rendement.

Ons aanbod van vastgoedbeleggingsfondsen biedt doorgaans stabiele kwartaaluitkeringen, wat zorgt voor een regelmatige inkomstenstroom. Rendementsuitkeringen vinden meestal op kwartaalbasis plaats. Daarnaast profiteert u van het potentieel van waardestijging van de vastgoedobjecten op lange termijn. Dit maakt vastgoedfondsen tot een interessante optie voor beleggers die op zoek zijn naar een combinatie van vermogensgroei en consistente cashflow.

Vastgoedsegmenten

Vastgoedbeleggingsfondsen beleggen in verschillende soorten vastgoed. Vaak maar één type vastgoed per fonds, maar soms ook met een gemixte portefeuille. Ieder type vastgoed heeft zijn eigen kenmerken, risicoprofiel en rendement. Over het algemeen zou kunnen worden verondersteld dat de hoogte van het prognoserendement ook iets zegt over het risico. Dus hoe hoger het rendement, hoe meer risico u loopt.

Supermarktvastgoed / boodschappenwinkels

Supermarktvastgoed heeft zich al jaren bewezen als een stabiele belegging met een overzichtelijk risico. Supermarkten voorzien met eten en drinken in primaire levensbehoeften, wat maakt dat ze bestendig zijn in economisch onzekere tijden. Supermarktlocaties zijn bovendien schaars.

Verhuurde woningen

Wonen is een primaire levensbehoefte, waardoor de vraag bestendig blijft, zelfs in economisch onzekere tijden. De schaarste op de Nederlandse woningmarkt, versterkt door demografische groei en beperkte nieuwbouw, zorgt voor een solide bezettingsgraad en waardevastheid, met daarnaast ruimte voor aantrekkelijke waardestijging.

Woningen uitponden

Beleggingsfondsen die woningen uitponden profiteren van de stabiliteit van verhuurde woningen in combinatie met de aanhoudende vraag naar koopwoningen, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor zowel huurders als kopers. Door verhuur en gefaseerde verkoop ontstaat een aantrekkelijke kasstroom, terwijl marktontwikkelingen zoals woningtekorten en stijgende koopprijzen de waardeontwikkeling ondersteunen.

Parkeervastgoed

Beleggingsfondsen met parkeergarages hebben doorgaans (zeer) langjarige huurcontracten met gerenommeerde partijen en daardoor voorspelbare kasstromen. De combinatie van huurinkomsten en parkeeromzet zorgt voor dubbele zekerheid, terwijl de schaarste aan parkeerruimte en toenemende mobiliteit de waardeontwikkeling ondersteunen.

Winkelvastgoed

Het veranderde consumentengedrag mede als gevolg van de komst van e-commerce, hebben geleid tot een winkellandschap waarbij de belangrijkste winkelformules zich hebben gevestigd op A-locaties in de meest aantrekkelijke binnensteden van Nederland. De combinatie van sterke winkelketens, horeca en cultuur zorgt voor een blijvende aantrekkingskracht, terwijl de schaarste aan toplocaties de bezettingsgraad en waardeontwikkeling ondersteunen.

Financieringsfondsen

Bij financieringsfondsen wordt een lening met uiteenlopende zekerheden (meestal in ieder geval recht van eerste hypotheek) verstrekt aan een onderneming of persoon die daarmee in staat wordt gesteld een vastgoedobject of -project te verwerven. Dit biedt stabiele rente-inkomsten voor de belegger, terwijl de onderliggende zekerheden kunnen zorgen voor een aantrekkelijke balans tussen rendement en risico.

Zorgvastgoed

Beleggingsfondsen in zorgvastgoed spelen in op de groei in de zorgsector en de toenemende vraag naar geschikte huisvesting door vergrijzing. De veelal langdurige huurcontracten met zorginstellingen en de maatschappelijke noodzaak van deze voorzieningen kunnen zorgen voor stabiele inkomsten en een solide waardeperspectief.

Hoe kunt u
deelnemen in de 
door ons aangeboden fondsen?

1

Aanmelden

U meldt zich aan om vrijblijvend op de hoogte gehouden te worden van nieuwe beleggingsmogelijkheden in vastgoed. Aanmelden kan via het aanmeldformulier, telefonisch of per e-mail.

2

Aankondigingen

Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u van ons beknopte informatie van nieuwe beleggingsmogelijkheden, op basis waarvan u kunt bepalen of de betreffende belegging mogelijk interessant voor u kan zijn. 

3

Fondsdocumentatie

Indien een propositie u aanspreekt, dan kunt u vrijblijvend de uitgebreide fondsdocumentatie aanvragen (prospectus of informatiememorandum) met alle kenmerken, kosten en risico’s van de betreffende belegging.

4

Vragen of toelichting

Wanneer u vragen heeft over een propositie of een nadere toelichting wenst dan kunt u ons bellen of e-mailen. Wij zijn u graag persoonlijk van dienst.

5

Inschrijven

Indien u besluit deel te nemen in een fonds vult u het inschrijfformulier in en stuurt dit, samen met een kopie van uw legitimatiebewijs, per e-mail of post retour. Voor een snellere afhandeling raden wij aan per e-mail te versturen.

6

Toewijzing

De volgorde van binnenkomst van de inschrijfformulieren is in beginsel bepalend voor de toewijzing. U ontvangt rechtreeks van de fondsbeheerder een bevestiging van uw deelname met de betalingsinstructie.

7

Start belegging

Na tijdige ontvangst van uw betaling start uw belegging op de vooraf aangegeven datum. U ontvangt periodiek de fondsrapportages en rendementsuitkeringen (doorgaans per kwartaal).